Sockenstugan fyller 20 år!

Denna sommar är det 20 år sedan vi flyttade in i husen på Statsrådsvägen 7-11. De första flyttade in i nr 7 redan i juli, innan gräsmattorna ens var utrullade. I september, när nr 11 började fyllas, var trädgården färdigplanerad.

Första hösten hade vi väldigt många möten. Arbetsgrupper bildades, rutiner utarbetades. De gemensamma lokalerna möblerades och utrustades. Efter jul drog den gemensamma matlagningen igång, det som blivit huset hjärta.

Idag är ungefär hälften av dem som var med från början kvar i huset. Rutinerna är sig ganska lika men vi har inte alls lika många möten. I stället är det mera inbjudna gäster, t.ex. författare, mer musik, mer gemensamma aktiviteter.

Vi har uppgraderat hobbyrummen, möblerat om allrummen några gånger, köpt nya soffor, datorer, skrivare, TV:n har vuxit. I trädgården har häcken har vuxit sig kämpahög, vissa träd har försvunnit, de nya har blivit stora. Vildvinet har rivits ner många gånger men växer sedan upp ännu fortare. Gräsmattan nästan dog förra sommaren men kom tillbaka denna sommar.

Vi firar vårt jubileum med en trädgårdsfest för boende, externa medlemmar och speciellt inbjudna gäster söndag 8 september kl 13-17. Det blir tal, musik, och mat.

Den 19 oktober kommer vi att ha en fest för oss som bor här, med ännu mer mat och musik.