Coronatider i Sockenstugan

Livet i Sockenstugan har förändrats. Sedan i mars har vi inte längre några gemensamma middagar. Några av oss boende håller till i sina sommarstugor. Andra, framför allt de som arbetar med barn, håller sig borta. Årsmötet är skjutet på framtiden, liksom fester, kvällsunderhållning med mera.

Vissa saker fortsätter, om och i reducerad form. Dit hör 15-fikat, nu 7 dagar i veckan, och cirkelträningen tre dagar i veckan.

Nu när vi kan sitta ute ökar umgänget. Frivillig matlagning för upp till 15 personer har hänt, liksom grillafton. Av och till äter man medhavd mat tillsammans i mindre grupper. Ofta arbetar någon i trädgården. Till 6 juni planeras sillunch.

TV4 var här för att höra vad vi tyckte om beskedet från ministern beträffande lättade restriktioner för 70+ (som visade sig inte bli av). De satte ihop en fin liten film om hur det är så mycket bättre att bo i kollektivhus när man ska idka fysisk distansering till alla.

Titta på oss i TV4!

Miriam Wessman avslutade sändningen.