Bli medlem

Vem kan bo här?

För att få flytta in här måste du ha fyllt 40 år, inte ha hemmavarande barn och kunna utföra det obligatoriska arbetet: matlagning och disk, städning samt trädgårdsarbete. Grundläggande är också att du är intresserad av den gemenskap som boende i kollektiv innebär. Är du huvudsakligen ute efter en lägenhet är detta inte rätt boende för dig.

Ibland kan det gå flera år utan att det blir en ledig lägenhet – ibland kommer de slag i slag. Har du stort intresse av att bo här kan du överväga att ta den första lägenheten som erbjuds. Du kan senare få tillfälle att byta till en som passar dig bättre.

Bli medlem!

Första steget är att bli medlem i Kollektivhusföreningen Sockenstugan.

Sätt dig in i vad det innebär att bo i Sockenstugan genom att läsa allt här på hemsidan. Anmäl sedan ditt intresse för medlemskap till sockenstugan /at/ gmail.com och glöm inte ange ditt telefonnummer! Du blir sedan inbjuden till information, rundvisning och intervju och blir därefter medlem genom att betala in anmälnings- och medlemsavgift.

Medlemsavgiften är 200 kr per år. Inträdesavgift för nya medlemmar 100 kr

Externa medlemmar

Våra medlemmar som inte bor i huset kan ingå i ett matlag och äter då för samma pris som vi som bor här.

Erbjudande om lägenhet

Vi blickar framåt och vill gärna få in yngre boende. Därför kommer vi under de närmaste åren främst erbjuda lägenheter till de som är mellan 40 och 60 år. Vi stävar också efter att minst 25% är män. I treorna vill vi gärna ha par. Kötid är därför inte det enda som avgör när det gäller att få flytta in i en ledig lägenhet. Det händer att en nybliven medlem går före en som varit med länge om ålder och kön stämmer bättre med våra behov.

Vill du bo här som pensionär bör du överväga att flytta in medan du fortfarande arbetar. Du bör också vara beredd på ett snabbt beslut och en snabb inflyttning!

När det blir en lägenhet ledig erbjuds i första hand boende i huset att byta. Den lägenhet som därefter blir ledig erbjuds externa medlemmar. Kontrakt skrivs med Familjebostäder.