Att bli medlem och flytta in

Vem kan bo här?

För att få flytta in här måste du ha fyllt 40 år, inte ha hemmavarande barn och kunna utföra det obligatoriska arbetet: matlagning och disk, städning samt trädgårdsarbete. Grundläggande är också att du är intresserad av den gemenskap som boende i kollektiv innebär. Är du huvudsakligen ute efter en lägenhet är detta inte rätt boende för dig.

Bli medlem!

  • Sätt dig in i vad det innebär att bo i Sockenstugan genom att läsa allt här på hemsidan. 
  • Anmäl ditt intresse för medlemskap genom att skriva och berätta lite om dig själv och varför du vill ingå i vår gemenskap. Skriv till sockenstugan /at/ gmail.com. Ett vanligt brev går också bra. Glöm inte ange ditt telefonnummer! 
  • Du blir inbjuden till information, intervju och rundvisning.
  • Om du fortfarande är intresserad att bo hos oss blir du medlem genom att betala in inträdesavgiften för nya medlemmar 100 kr och årlig medlemsavgift 200 kr.

Externa matlagare

Våra medlemmar som inte bor i huset kan ingå i ett matlag. När de arbetar i köket äter de för samma pris som vi som bor här.

Erbjudande om lägenhet

Ibland kan det gå flera år utan att det blir en ledig lägenhet – ibland blir flera lediga på en gång. 

Vi blickar framåt och vill gärna få in yngre boende. Därför är ålder ett viktigt kriterium. Vi strävar också efter att minst 25% boende är män. I treorna vill vi gärna ha par. 

Kötiden är inte avgörande för vem som får flytta in i en ledig lägenhet. Det händer att en nybliven medlem går före en som varit med länge om ålder och kön stämmer bättre med våra behov.

När en lägenhet blir ledig erbjuds först de boende att byta till den. Har du stort intresse av att bo här kan du överväga att ta den första lägenheten som erbjuds. Du kan senare få tillfälle att byta till en som passar dig bättre.

Vill du bo här som pensionär bör du flytta in medan du fortfarande arbetar. Du bör också vara beredd på ett snabbt beslut och en snabb inflyttning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen till Sockenstugan!

Sidan är under utveckling. Sockenstugan är ett kollektivhus för andra halvan av livet - när barnen flyttat ut men man inte vill bo helt ensa...